Wednesday, June 19, 2024
HomeBox OfficeBox Office i fundjavës: INSIDIOSE: THE RED DOOR surprizon në #1, duke...

Box Office i fundjavës: INSIDIOSE: THE RED DOOR surprizon në #1, duke mposhtur INDIANA JONES

Fotot nga Boris Martin –
© 2023 CTMG, Inc. Të gjitha të drejtat e rezervuara. ; Ed Araquel / Lionsgate

I fshehtë: Dera e Kuqe

Vazhdimi horror i Sony Pictures hapi derën e një hapjeje prej 32.6 milionë dollarësh në vend të parë, duke tejkaluar pritshmëritë para publikimit dhe duke kapërcyer atë të Disney-t Indiana Jones dhe Dial of Destiny për vendin e parë në arkë.

Ai gjithashtu shënon hapjen numër 2 më të lartë në mesin e pesë filmave të ekskluzivitetit, pas vetëm këstit të dytë të vitit 2013:

 • 2.4 x 2011 Të fshehtë (13,2 milion dollarë)
 • -18% nën 2013 E fshehtë: Kapitulli 2 (40,2 milion dollarë)
 • +43% mbi vitin 2015 E fshehtë: Kapitulli 3 (22.6 milion dollarë)
 • +10% mbi 2018 Insidious: The Last Key (29,5 milion dollarë)

Dera gjithashtu hapet më lart se disa filma të tjerë të ngjashëm horror të viteve 2020:

 • +7% mbi atë të janarit M3GAN (30,4 milion dollarë)
 • +8% mbi vitin 2022 Bërtitje (30.0 milion dollarë)
 • +33% mbi qershorin Ngrihet e keqja e vdekur (24,5 milion dollarë)
 • +35% mbi vitin 2021 The Conjuring: Djalli më bëri ta bëj atë (24,1 milion dollarë)
 • +38% mbi vitin 2022 Telefoni i Zi (23,6 milion dollarë)
 • +44% mbi vitin 2022 Buzëqeshni (22.6 milion dollarë)
 • +48% mbi vitin 2022 Candyman (22.0 milion dollarë)

Sidoqoftë, ai u hap më poshtë disa vazhdime të tjera horror të kohëve të fundit:

 • -26% nën atë të shkurtit Britma VI (44,4 milion dollarë)
 • -18% nën 2022 Përfundon Halloween (40,0 milion dollarë)

Jashtë shtetit / globale

Dera fillon me 31.4 milion dollarë jashtë shtetit dhe 36.0 milion dollarë globalisht.

Sipas Sony Pictures, filmi aktualisht është +27% përpara 2018 Insidious: The Last Key globalisht në të njëjtën pikë.

Pesë totalet kryesore të tregut jashtë shtetit për Dera janë:

 1. Meksikë: 5.8 milion dollarë
 2. Filipinet: 3.7 milion dollarë
 3. MB: 2.8 milion dollarë
 4. Francë: 1.9 milion dollarë
 5. Indi: 1.5 milion dollarë

_________________________

Indiana Jones dhe Dial of Destiny

Fundjavën e kaluar, vazhdimi i aksion-aventures së Disney/Lucasfilm u hap me një vlerë të dobët prej 60.3 milionë dollarësh, 40% më pak se debutimi treditor i vitit 2008 Indiana Jones dhe Mbretëria e Kafkës së Kristalit.

Në kornizën e tij të dytë, Telefono përjeton një tempull dënimi, duke rënë me një rënie të pjerrët -56% në 26.5 milion dollarë dhe në vendin e dytë.

TelefonoRënia e studentit të dytë është më e pjerrët se:

 • të vitit 2008 Mbretëria e Kafkës së Kristalit (-55%)
 • 2017 Blade Runner 2049një tjetër vazhdim i viteve ’80 me Harrison Ford (-53%)
 • Vazhdimi i shokëve të viteve 2022 të viteve ’80 Top Gun: Maverick (-29%)
 • Vazhdimi i shokëve të viteve 80 të 2019-ës Rambo: Gjaku i fundit (-54%)
 • Shkurt 2020 Thirrja e Wild, lëshimi i mëparshëm në teatër i Harrison Ford (-46%)

Telefono ka fituar 121.2 milion dollarë deri në 10 ditë lëshim.

Aktualisht është 40% më poshtë Kafka e kristaltë në të njëjtën pikë në lëshim: 202.9 milion dollarë.

Jashtë shtetit / globale

Telefono ka fituar 126.7 milionë dollarë jashtë shtetit dhe 247.9 milionë dollarë në total.

Jashtë shtetit, ajo ra -49% në 31.8 milion dollarë këtë fundjavë, më e butë se rënia e saj e brendshme -56%.

Jo vetëm që duket e sigurt se do të jetë më pak se totali global për vitin 2008 Kafka e kristaltëme 786.6 milion dollarë, por në skenarin më të keq mund të dështojë të arrijë as gjysmën e kësaj.

Pesë totalet kryesore të tregut jashtë shtetit për Telefono janë:

 1. MB: 16.8 milion dollarë
 2. Francë: 11.4 milionë dollarë
 3. Japonia: 9.5 milionë dollarë
 4. Australi: 7.5 milion dollarë
 5. Gjermani: 7.4 milionë dollarë

Tingulli i Lirisë

Pas hapjes në mesjavë të martën për 4 korrik, drama e veprimit e bazuar në besimin e Angel Studios fitoi një fundjavë prej 18.2 milion dollarë në vendin e tretë.

Publikuar të martën, më 4 korrik për Ditën e Pavarësisë, në fakt mundi Dial of Destiny në ditën e hapjes me 14.2 milionë dollarë, duke mposhtur 11.6 milionë dollarë të konkurrentit me një +21% solide.

Si të mërkurën ashtu edhe të enjten, megjithatë, ajo ra prapa.

Me 40.2 milion dollarë deri në gjashtë ditë, tashmë është më shumë se trefishuar totali përfundimtar për dramën e bazuar në besimin e Marsit të Angel Studios Biri i tij i vetëm: $12.0 milion.

Elementare

Në kuadrin e tij të katërt, origjinali i animuar i Disney/Pixar bie me -20% në 9.6 milion dollarë dhe në vendin e katërt.

Pavarësisht se fitoi hapjen e dytë më të keqe në historinë e Pixar, pas vetëm 1995 Historia e lodrave, Elementare po qëndron mirë në krahasim me disa filma të tjerë të krahasueshëm të Pixar nga dekada e kaluar.

Me 109,1 milion dollarë deri më sot, ja se si po kalon në pikën ekuivalente 24-ditore të lëshimit:

Film

Elementare hapur

Elementare tani

Trendi

2022 Vit drite

-41%

-2%

Lart

2015 Dinozauri i mirë

-24%

+16%

Lart

2017 Coco

-41%

-23%

Lart

2015 Brenda jashte

-67%

-61%

Lart

2012 Trim

-55%

-44%

Lart

Jashtë shtetit / globale

Elementare ka fituar 142.7 milionë dollarë jashtë shtetit dhe 251.9 milionë dollarë në mbarë botën.

Kjo është tashmë +15% dhe duke u llogaritur mbi totalin përfundimtar global për vitin 2022 Vit drite: 218.7 milion dollarë.

ElementarePesë totalet kryesore të tregut jashtë shtetit janë:

 1. Koreja e Jugut: 25.8 milion dollarë
 2. Kinë: 15.4 milion dollarë
 3. Meksikë: 13.5 milionë dollarë
 4. Francë: 9.0 milion dollarë
 5. Australi: 8.0 milion dollarë

Në veçanti, fitimi bruto i Kinës duket se është shumë më pak se disa filma të tjerë të Pixar si Cocome 177.8 milionë dollarë.

Spider-Man: Across the Spider-Verse

Vazhdimi i animuar i superheroit të Sony ra me një rënie të lehtë -33% në 8.0 milion dollarë dhe në vendin e pestë.

Gjithe kohes, Përtej vargut të merimangës ka fituar:

 • Fundjava e hapjes #52 (120,6 milion dollarë)
 • #53 fundjava e dytë (55,5 milion dollarë)
 • #84 fundjava e tretë (27,0 milion dollarë)
 • #67 fundjava e katërt (19,3 milion dollarë)
 • #72 fundjava e pestë (12,0 milion dollarë)
 • Tani, në fundjavën e saj të gjashtë, më në fund bie jashtë 100-shes së parë

Me 357.6 milionë dollarë deri më sot, është fituar +88% më shumë se paraardhësi i 2018-ës Spider-Man: Into the Spider-Verse të fituara në total: 190,1 milion dollarë.

Ai po ecën gjithashtu 2.25 herë përpara paraardhësit të tij përmes pikës ekuivalente 38-ditore të lëshimit: 158.5 milion dollarë.

Jashtë shtetit / globale

Përtej vargut të merimangës ka fituar 284.6 milionë dollarë jashtë shtetit dhe 642.2 milionë dollarë në nivel global.

Tashmë është +71% mbi totalin përfundimtar global të paraardhësit të tij: 375.4 milionë dollarë.

Ajo ka fituar gjithashtu një shumicë prej 55% të fitimeve të saj brenda vendit, e pazakontë për një titull të tillë blockbuster. (Edhe pse kjo mund të ndryshojë deri në fund të shfaqjes së saj teatrale.)

Pesë totalet kryesore të tregut jashtë shtetit për Përtej janë:

 1. Kinë: 49.6 milionë dollarë
 2. MB 35.0 milion dollarë
 3. Meksikë: 27.8 milion dollarë
 4. Australi: 20.6 milion dollarë
 5. Francë: 13.4 milionë dollarë

Derisa Përtej ka tejkaluar paraardhësin e tij në nivel global, duket se nuk ka gjasa të përputhet Totali i Kinës nga disa vite më parë: 61.9 milion dollarë.

Lexoni Boxoffice PROintervistë me Spider-Man: Across the Spider-Verse bashkëdrejtori Kemp Powers këtu:

https://www.boxofficepro.com/spider-man-across-the-spider-verse-co-director-kemp-powers-on-miles-morales-inter-dimensional-journey/

Gëzimi Ride

Komedia e vlerësuar me R e Lionsgate nuk ngjalli gëzim, duke u hapur me 5.8 milionë dollarë në vendin e gjashtë.

Audienca ishte rreth 58% femra dhe 72% mosha 25+.

Përkundrejt disa komedive të tjera të krahasueshme të vlerësuara nga femrat, ajo hapje është gjithashtu:

 • -61% poshtë qershorit Nuk ka ndjenja të vështira (15,0 milion dollarë)
 • -57% nën 2015 motrat (13,9 milion dollarë)
 • -57% nën 2018 Askush nuk është budalla (13,7 milion dollarë)
 • -41% nën janar 2020 Si një Bos (10.0 milion dollarë)
 • -26% nën 2017 Natë e ashpër (8,0 milion dollarë)
 • -15% nën 2019 Booksmart (6,9 milion dollarë)

Krahasimet e fundjavës

Totali i arkëtarëve këtë fundjavë arriti rreth 125.5 milionë dollarë, që është:

Fundjavë

Total

Kjo fundjavë është:

Udhëheqës

Fundjaven e kaluar

128.1 milion dollarë

-2%

Indiana Jones dhe Dial of Destiny (60,3 milion dollarë)

E njëjta fundjavë në 2022

238.3 milion dollarë

-47%

Thor: Dashuria dhe Bubullima (144,1 milion dollarë)

E njëjta fundjavë në 2019

183.8 milion dollarë

-31%

Spider-Man: Larg nga shtëpia (92,5 milion dollarë)

Krahasimet e YTD

Artikulli i arkëtimit nga viti në ditë qëndron rreth 4,71 miliardë dollarë, që është:

viti

YTD total

2023 YTD tani:

2023 YTD pas fundjavës së kaluar:

Trendi

2022

4,07 miliardë dollarë

+15.7%

+17.7%

Poshtë

2019

6.00 miliardë dollarë

-21.5%

-21.4%

Poshtë

Distributorët kryesorë

Universal dhe Disney janë në vendin e parë dhe të dytë, me rreth dyfishin e çdo distributori tjetër.

Të grupuar sipas kompanisë mëmë, drejtuesit e YTD janë:

 1. Disney + Shekulli i 20-të + Searchlight + Ylli: 1,45 miliardë dollarë
 2. Karakteristikat Universale + Fokus: 1,14 miliardë dollarë
 3. Sony Pictures + Sony Classics + Crunchyroll: 631,1 milion dollarë
 4. Paramount: 407.2 milion dollarë
 5. Lionsgate: 340.3 milion dollarë
 6. Warner Bros.: 269.4 milion dollarë
 7. MGM + Artistët e bashkuar + Amazon Studios: 233.1 milion dollarë

Vlerësimet e fundjavës në studio të së dielës:

Titulli Fundjava e parashikuar % ndryshim Vendndodhjet Ndryshimi i vendndodhjes Mesatare Total Fundjavë distributor
I fshehtë: Dera e Kuqe 32,650,000 dollarë 3188 10,242 dollarë 32,650,000 dollarë 1 Sony Pictures
Indiana Jones dhe Dial of Destiny 26 500 000 dollarë -56% 4600 5761 dollarë 121,205,000 dollarë 2 Walt Disney
Tingulli i Lirisë 18,219,879 dollarë 2952 6172 dollarë 40 207 249 dollarë 1 Angel Studios
Elementare 9,600,000 dollarë -21% 3,440 -210 2791 dollarë 109,192,000 dollarë 4 Walt Disney
Spider-Man: Across the Spider-Verse 8,000,000 dollarë -33% 3023 -382 2646 dollarë 357,668,000 dollarë 6 Sony Pictures
Gëzimi Ride 5,850,000 dollarë 2820 2074 dollarë 5,850,000 dollarë 1 Lionsgate
Nuk ka ndjenja të vështira 5,250,000 dollarë -33% 2686 -522 1955 dollarë 40,412,000 dollarë 3 Sony Pictures
Transformers: Rise of the Beasts 5,000,000 dollarë -32% 2475 -377 2020 dollarë 146,723,000 dollarë 5 Paramount
Sirena e Vogël 3,500,000 dollarë -35% 2080 -350 1683 dollarë 289,039,000 dollarë 7 Walt Disney
Ruby Gillman, Teenage Kraken 2 800 075 dollarë -49% 3,408 8 822 dollarë 11 600 000 dollarë 2 Universale
Qyteti asteroid 2,239,660 dollarë -48% 1,111 -790 2016 dollarë 23,994,000 dollarë 4 Karakteristikat e fokusit [Universal]
Flash 2,215,000 dollarë -58% 1723 -995 1286 dollarë 105,160,000 dollarë 4 Warner Bros.
Jetët e kaluara 1,001,133 dollarë -40% 776 -130 1290 dollarë 8,384,303 dollarë 6 A24
Guardians of the Galaxy Vol 3 1 000 000 dollarë -51% 735 -430 1361 dollarë 357,578,000 dollarë 10 Walt Disney
Nxjerrja 610,000 dollarë -58% 436 -417 1399 dollarë 16,935,138 dollarë 4 Lionsgate
Boogeyman 588,000 dollarë -68% 436 -584 1349 dollarë 42,680,000 dollarë 6 Studiot e shekullit të 20-të [Disney]
Mesimi 157,752 dollarë 268 589 dollarë 157,752 dollarë 1 Rruga Bleecker
X i shpejtë 130,000 dollarë -70% 172 -378 756 dollarë 145,911,000 dollarë 8 Universale
Filmi Super Mario Bros 75,000 dollarë -68% 184 -266 408 dollarë 573,785,000 dollarë 14 Universale
Të gjithë 53,000 dollarë -65% 255 208 dollarë 258,000 dollarë 2 Karakteristikat e fokusit [Universal]
Biosfera 34,000 dollarë 48 708 dollarë 34,000 dollarë 1 Filmat e IFC-së
Rreth Atit Tim 27,900 dollarë -59% 96 -31 291 dollarë 12,051,398 dollarë 7 Lionsgate
Ju lëndoni ndjenjat e mia 25502 dollarë 60 425 dollarë 4,799,674 dollarë 7 A24
Amanda 9450 dollarë 2 4725 dollarë 9450 dollarë 1 Oshiloskop
Njëherë e një kohë në Ugandë 9400 dollarë 8 1175 dollarë 9400 dollarë 1 Vello e verdhë
Shihni përsëri Parisin 5828 dollarë -20% 6 3 971 dollarë 33,012 dollarë 3 Filma Music Box
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Assistir Filme PT Assistir Filme PT Assistir Filme PT Assistir Filme PT Assistir Filme PT Assistir Filme PT Assistir Filme PT Assistir Filme PT Assistir Filme PT Assistir Filme PT Assistir Filme PT Assistir Filme PT Assistir Filme PT Assistir Filme PT Assistir Filme PT Assistir Filme PT Assistir Filme PT Assistir Filme PT Assistir Filme PT Assistir Filme PT Assistir Filme PT Assistir Filme PT Assistir Filme PT Assistir Filme PT Assistir Filme PT Assistir Filme PT Assistir Filme PT Assistir Filme PT Assistir Filme PT Assistir Filme PT Assistir Filme PT Assistir Filme PT Assistir Filme PT Assistir Filme PT Assistir Filme PT Assistir Filme PT Assistir Filme PT Assistir Filme PT Assistir Filme PT Assistir Filme PT Assistir Filme PT GOOGLE INDEX GOOGLE INDEX GOOGLE INDEX GOOGLE INDEX GOOGLE INDEX GOOGLE INDEX GOOGLE INDEX GOOGLE INDEX GOOGLE INDEX GOOGLE INDEX GOOGLE INDEX GOOGLE INDEX GOOGLE INDEX GOOGLE INDEX GOOGLE INDEX GOOGLE INDEX GOOGLE INDEX GOOGLE INDEX GOOGLE INDEX GOOGLE INDEX GOOGLE INDEX GOOGLE INDEX GOOGLE INDEX GOOGLE INDEX GOOGLE INDEX GOOGLE INDEX GOOGLE INDEX GOOGLE INDEX GOOGLE INDEX GOOGLE INDEX GOOGLE INDEX GOOGLE INDEX GOOGLE INDEX GOOGLE INDEX GOOGLE INDEX GOOGLE INDEX GOOGLE INDEX GOOGLE INDEX GOOGLE INDEX GOOGLE INDEX GOOGLE INDEX GOOGLE INDEX GOOGLE INDEX