Home Gadgets TOPDON TC002 – Kamera infra të kuqe me imazhe termike për iPhone dhe iPad

TOPDON TC002 – Kamera infra të kuqe me imazhe termike për iPhone dhe iPad

0
TOPDON TC002 – Kamera infra të kuqe me imazhe termike për iPhone dhe iPad

Për njerëzit që punojnë në industrinë e inspektimit në shtëpi ose në industrinë e riparimit të shtëpive, në industrinë e automobilave, me sisteme elektrike dhe/ose pajisje shtëpiake, apo edhe për njerëzit që punojnë në industrinë bujqësore, të kesh një aparat fotografik termik mund të jetë një mjet jashtëzakonisht i dobishëm, pasi këto pajisje u lejojnë njerëzve të shohin atë që sytë e tyre nuk mund ta shohin; që është rrezatim i padukshëm i nxehtësisë që ose emetohet ose reflektohet nga objektet, pavarësisht nga kushtet e ndriçimit. Duke pasur një aparat fotografik termik në cilindo prej këtyre skenarëve, njerëzit mund të përshpejtojnë diagnozën, të zvogëlojnë (dhe ndoshta edhe të shmangin) ndërprerjen e paplanifikuar dhe më e rëndësishmja, të minimizojnë ose në fund të parandalojnë dëmtimin e strukturave dhe aseteve, dhe gjithashtu, posaçërisht për rastin e fermerëve, të kontrollojnë temperaturën e trupit të kafshëve dhe të shohin nëse kanë apo jo një temperaturë uniforme të sipërfaqes. Pra, nëse jeni duke kërkuar për një aparat fotografik termik që është i aftë, i besueshëm dhe i gjithanshëm, atëherë shikoni TOPDON TC002.

TOPDON TC002 është një aparat fotografik me imazhe termike me rreze infra të kuqe për iPhone dhe iPad, i cili ofron saktësi të nivelit të lartë për zbulimin e temperaturës, inspektimin e izolimit dhe inspektimin e tabelës së qarkut, me një rezolucion ultra të lartë 256p x 192p që jep imazhe dhe video termike të detajuara dhe të qarta, një gamë të gjerë 25°F për zbulim të gjerë të rifreskimit të temperaturës -25°F dhe një gamë të gjerë të leximit të rifreskimit prej -2°F. F (-20°C deri në 550°C) me një saktësi matjeje prej ±3,6°F (2°C) ose 2% të temperaturës maksimale, një rezolucion të matjes së temperaturës prej 0,1°F (0,1°C) dhe ndjeshmëri të lartë ndaj nxehtësisë prej 40 mk që lejon të ndjehen ndryshime të sakta të temperaturës, plus 3 ritme unike të temperaturës, 1 shpejtësi unike të leximit dhe leximit ngjyrat e gradientit të matjeve të temperaturës së shfaqur, mprehtësia dhe kontrasti i rregullueshëm, një funksion i rregullueshëm i diapazonit të temperaturës DIY për rregullimin e kufijve të leximit të temperaturës minimale/maksimale dhe aftësinë për të ruajtur të dhënat nga leximet e temperaturës së regjistruar në një grafik të formës së valës nëpërmjet aplikacionit TC002, duke shfaqur gjithashtu një lidhës të integruar Apple Lightning dhe një jetëgjatësi të ulët të baterisë me një konsum të ulët të baterisë me rreth 7 orë. Bateria 3000mAh – 5000mAh.

Falë aftësive të saj për matjen e saktë të temperaturës, kjo kamerë me imazhe termike është një mjet ideal për kryerjen e leximeve të sakta të temperaturës nga një distancë e sigurt në një sërë industrish dhe aplikacionesh.

Tani, le t’i hedhim një vështrim më të detajuar TOPDON TC002 dhe të shikojmë gjithçka që ka për t’ju ofruar kjo aparat fotografik me imazhe termike me rreze infra të kuqe.

DIZAJNI DHE SPECS

Duke filluar nga madhësia e saj, kjo kamerë me imazhe termike ka një madhësi shumë kompakte, me përmasa vetëm 2,8 inç të gjatë, 1,65 inç të gjerë dhe 0,55 inç të trashë, dhe pajisja është gjithashtu mjaft e lehtë, me peshë vetëm 30 gram.

TOPDON TC002
Kamera infra të kuqe me imazhe termike TOPDON TC002 – Dimensionet

Përmasat e tij të vogla dhe jashtëzakonisht të lehta e bëjnë TOPDON TC002 ultra të lëvizshëm dhe të lehtë për t’u ruajtur brenda xhepit, duke ju lejuar ta mbani me vete sa herë të keni nevojë për të kryer matjet e temperaturës, qoftë në shtëpi, në një pronë të pavarur, në punë apo edhe në një vend pune në një vend të largët.

Për më tepër, kjo kamerë me imazhe termike me rreze infra të kuqe ka gjithashtu një dizajn super të hijshëm dhe shumë të matur që i jep një pamje profesionale.

TOPDON TC002
Konstruksion ultra i qëndrueshëm (i pajisur me një kuti të fortë alumini)

Për më tepër, ai ka gjithashtu një konstruksion shumë të fortë dhe të qëndrueshëm, për të cilin guaska e saj e jashtme përbëhet nga një këllëf i fortë alumini që siguron mbrojtje kundër çdo rënieje të mundshme, duke siguruar që ju të mund të kryeni lexime të temperaturës kudo dhe në çdo kohë. Në një shënim anësor, ne do të dëshironim të përmendim se TOPDON TC002 nuk është vlerësuar të ketë një vlerësim të papërshkueshëm nga uji, kështu që mbani në mend këtë kur e përdorni jashtë.

Kalimi te komponentët kryesorë të TC002. Për kryerjen e leximeve të temperaturës, TOPDON TC002 vjen i pajisur me një sensor imazhi termik infra të kuqe të nivelit të lartë, i cili ju lejon të kryeni lexime të sakta të temperaturës nga një distancë e sigurt me një distancë efektive prej 16,4 ft. (5 m) nga objektivi juaj.

TOPDON TC002
E pajisur me një sensor imazhi termik infra të kuqe të nivelit të lartë

Sensori i tij i imazhit termik IR i nivelit të lartë e bën këtë kamerë të imazhit termik të aftë për të shkrepur imazhe dhe video termike të detajuara dhe të qarta me një rezolucion ultra të lartë prej 256 piksele me 192 piksele, ndërkohë që mburret gjithashtu me një ritëm rifreskimi 25 Hz që e bën atë të aftë të zbulojë temperaturat pa probleme, ndërsa në të njëjtën kohë duke reduktuar rrahjen e modeleve, të cilat gjithashtu ndihmojnë në uljen e modeleve të tjera. tendosje.

Rezolucioni ultra i lartë 256p x 192p || Shpejtësia e rifreskimit 25 Hz

Kur bëhet fjalë për aftësitë e tij të zbulimit të temperaturës, vini re se TOPDON TC002 krenohet me një gamë të gjerë zbulimi të temperaturës që varion nga -4°F në 1022°F (-20°C deri në 550°C), duke e bërë atë të përshtatshëm për kryerjen e leximeve të temperaturës në disa skenarë të ndryshëm, duke përfshirë një shumëllojshmëri të gjerë industrish dhe aplikacionesh (diskutuar në artikullin vijues në detaje në seksionin vijues).

TC002 gjithashtu krenohet me një saktësi të lartë matjeje prej ±3,6°F (2°C) ose 2% të temperaturës maksimale për aftësitë e tij të zbulimit të temperaturës, një rezolucion të matjes së temperaturës prej 0,1°F (0,1°C) dhe gjithashtu një ndjeshmëri të lartë ndaj nxehtësisë prej 40 mk që lejon ndryshimet e sakta të temperaturës të ndjehen me një saktësi ekstreme.

APLIKACIONET POTENCIALE

Aftësitë e sakta të matjes së temperaturës së TC002 e bëjnë atë një mjet ideal për kryerjen e leximeve të sakta të temperaturës nga një distancë e sigurt në një sërë industrish dhe aplikacionesh, duke përfshirë punë të tilla si inspektorët e shtëpisë, teknikët e HVAC, elektricistët, teknikët e automobilave, si dhe fermerët që kërkojnë të monitorojnë nivelet e temperaturës së të korrave dhe bagëtive të tyre për të garantuar sigurinë dhe mbrojtjen më të mirë të tyre.

LIDHJE DHE PAPATITSHMERI

Për sa i përket lidhjes së saj, kjo kamerë e imazhit termik është projektuar posaçërisht për të punuar me pajisjet iOS, pasi vjen e pajisur me një lidhës Apple Lightning të integruar 8,6 mm që e lejon atë të lidhet me një iPhone ose një iPad, duke ju mundësuar të ktheni një nga ato pajisje në një kamerë termike infra të kuqe.

E pajisur me një lidhës Apple Lightning 8,6 mm

Lidhur me përputhshmërinë e tij, dijeni se TOPDON TC002 është i pajtueshëm me shumicën e modeleve aktuale të iPhone (që mbështesin iPhone 6 dhe më lart) si dhe me shumicën e modeleve iPad.

Vlen gjithashtu të përmendet se kjo kamerë me imazhe termike vjen së bashku me një kabllo zgjatuese 19,7 inç (50 cm), të cilën mund ta përdorni për të pasur më shumë fleksibilitet, më shumë stabilitet dhe më shumë rehati kur kërkoni të kryeni lexime të sakta të temperaturave rreth objekteve specifike që nuk janë aq të lehta për t’u drejtuar kamerën për shkak të një pozicionimi të çuditshëm.

BATERIA DHE JETËZGJATJA E BATERISË

TOPDON TC002 mundësohet drejtpërdrejt nga iPhone/iPad-i juaj, duke eliminuar kështu nevojën për një burim të veçantë energjie, duke shfaqur një konsum të ulët të energjisë prej 0,35 W, për të cilin mund të prisni të keni një minimum prej 4 deri në 7 orë jetëgjatësi të baterisë në pajisjet me bateri 3000mAh deri në 5000mAh.

Falë konsumit të tij më të ulët të energjisë, TC002 mund të punojë vazhdimisht deri në 6 deri në 8 orë me një iPhone plotësisht të ngarkuar dhe të punojë deri në 8 deri në 10 orë me një iPad plotësisht të ngarkuar.

APLIKACIONI SMARTPHONE COMPANION – Aplikacioni TC002

Për kryerjen e leximeve të sakta të temperaturës me TOPDON TC002, përdoruesve u kërkohet të shkarkojnë aplikacionin TC002, i cili është i disponueshëm vetëm për iOS nëpërmjet Apple Store. Aplikacioni ka mbështetje për 13 gjuhë të ndryshme.

Nëpërmjet aplikacionit TC002, përdoruesit mund të zgjedhin midis tre (x3) dimensioneve të ndryshme të leximit të temperaturës, të cilat përfshijnë pikën, vijën (me leximet më të larta dhe më të ulëta) dhe sipërfaqen (me leximet më të larta dhe më të ulëta).

Aplikacioni TC002
Aplikacioni TC002 — 3 dimensione të leximit të temperaturës // 11 paleta ngjyrash // Kontrasti dhe ndriçimi i rregullueshëm

Aplikacioni gjithashtu u ofron përdoruesve 11 paleta unike ngjyrash për të zgjedhur, duke i lejuar secilit përdorues të personalizojë ekranin e temperaturës së TC002 në ngjyrat e preferuara të gradientit.

Jo vetëm kaq, por përdoruesit mund të rregullojnë gjithashtu nivelet e mprehtësisë dhe kontrastit për leximet e temperaturës së kamerës në mënyrë që ta bëjnë fushën e saj të shikimit më të qartë dhe gjithashtu më të detajuar.

Aplikacioni TC002 integron gjithashtu një funksion të rregullueshëm të diapazonit të temperaturës DIY që lejon përdoruesit të vendosin kufijtë maksimalë dhe minimalë të temperaturës. Nëse temperatura e objektit i kalon këto kufij, kamera do të shfaqë imazhet përkatëse me ngjyra, duke e bërë më të lehtë për përdoruesit të kuptojnë dhe vizualizojnë temperaturën e zonës së synuar.

Aplikacioni TC002
Aplikacioni TC002 — Funksioni i rregullueshëm i diapazonit të temperaturës DIY

Së fundmi, aplikacioni gjithashtu i lejon përdoruesit të ruajnë në smartfonin e tyre të gjitha të dhënat nga leximet e temperaturës të kryera me TOPDON TC002 në formën e një grafiku të formës valore. Të dhënat e pranishme në këto grafikë të formës valore më pas mund të vizualizohen në çdo kohë dhe të përdoren për të llogaritur temperaturën e lartë, të ulët dhe mesatare të objekteve brenda fushës së shikimit të kamerës për një periudhë të caktuar kohore.

Aplikacioni TC002
Aplikacioni TC002 – Ruajtja e të dhënave në formën e një grafiku vale

MENDIMET PËRFUNDIMTARE

TOPDON TC002 është një aparat fotografik me imazhe termike me rreze infra të kuqe për iPhone dhe iPad, i cili ofron saktësi të nivelit të lartë për zbulimin e temperaturës, inspektimin e izolimit dhe inspektimin e tabelës së qarkut, me një rezolucion ultra të lartë 256p x 192p që jep imazhe dhe video termike të detajuara dhe të qarta, një gamë të gjerë 25°F për zbulim të gjerë të rifreskimit të temperaturës -25°F dhe një gamë të gjerë të leximit të rifreskimit prej -2°F. F (-20°C deri në 550°C) me një saktësi matjeje prej ±3,6°F (2°C) ose 2% të temperaturës maksimale, një rezolucion të matjes së temperaturës prej 0,1°F (0,1°C) dhe ndjeshmëri të lartë ndaj nxehtësisë prej 40 mk që lejon të ndjehen ndryshime të sakta të temperaturës, plus 3 ritme unike të temperaturës, 1 shpejtësi unike të leximit dhe leximit ngjyrat e gradientit të matjeve të temperaturës së shfaqur, mprehtësia dhe kontrasti i rregullueshëm, një funksion i rregullueshëm i diapazonit të temperaturës DIY për rregullimin e kufijve të leximit të temperaturës min/max dhe aftësinë për të ruajtur të dhënat nga leximet e regjistruara të temperaturës në një grafik të formës së valës nëpërmjet aplikacionit TC002, duke shfaqur gjithashtu një lidhës Apple Lightning të integruar dhe një bateri të konsumit të ulët prej 35 W për 0 orë. Bateria 3000mAh – 5000mAh.

TOPDON TC002
Kamera infra të kuqe me imazhe termike TOPDON TC002

E krijuar posaçërisht për pajisjet iOS, kjo kamerë me imazhe termike ju lejon të ktheni iPhone ose iPad tuaj në një aparat fotografik termik infra të kuqe, me imazhe termike me rezolucion të lartë dhe një gamë të përmirësuar testimi, gjë që e bën atë një mjet të përsosur për inspektorët e shtëpisë, elektricistët, mekanikët dhe madje edhe fermerët.

TOPDON TC002 është aktualisht në dispozicion në dy (x2) modele me ngjyra të ndryshme: Space Grey dhe Golden Rose.

Nëse jeni të interesuar ta blini atë, dijeni se çdo njësi kushton 240,00 dollarë. Ju mund ta porosisni tuajin online tani, ose direkt nga faqja zyrtare e blerjeve të TOPDON, ose në vend të kësaj, mund ta merrni nga Amazon nëse dëshironi.


MODELE TË TJERA TË DISPOZUESHME

Si një alternativë për njerëzit me pajisje Android dhe/ose Windows, ekziston TOPDON TC001 i kompanisë, i cili ofron mbështetje për të dy këto Sisteme Operative nëpërmjet një lidhësi USB-C, dhe me ndryshimin kryesor që përmban 9 paleta unike ngjyrash në vend të 11 paletave të ndryshme të ofruara nga TC002.

TOPDON TC001 – Kamera infra të kuqe me imazhe termike për pajisjet Android dhe Windows

TC001 aktualisht është i zbritur nga çmimi i tij standard prej 299 dollarë, dhe tani ka një çmim prej vetëm 230 dollarë (ju kursen 69 dollarë). Ju mund ta porosisni tuajin online tani, ose direkt nga faqja zyrtare e blerjeve të TOPDON, ose si alternativë, mund ta merrni nga Amazon.

Postimi TOPDON TC002 – Kamera infra të kuqe me imazhe termike për iPhone dhe iPad u shfaq së pari në Gadget Gram.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here